fbpx
NaslovnicaCrna GoraZogović, Mandić i Knežević biće privedeni nadležnom tužiocu

Zogović, Mandić i Knežević biće privedeni nadležnom tužiocu

Podgorica, (MINA) – Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović, Andrija Mandić i Milan Knežević, zbog incidenta u plenarnoj sali parlamenta tokom glasanja o zakonu o slobodi vjeroispovijesti, biće privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da će protiv ostalih privedenih osoba biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Policija je, kako su naveli, tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

„Nakon incidenta u Skupštini, a na zahtjev predsjedavajućeg parlamenta za intervenciju policije, usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj sali, u službene prostorije podgoričkog Centra bezbjednosti privedene su 22 osobe, od kojih je 17 poslanika DF-a“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

“On je nakon ocjene dokaza naložio da se uhapse Zogović, zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, i Mandić i Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, kaže se u saopštenju.

Mandić, Knežević i Zogović, kako su naveli, biće privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave.

“U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i
konstatovala oštećenja na inventaru”, dodaje se u saopštenju.

Policija će, kako su naveli, pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...