fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSDomaća serija Besa od 16. decembra ekskluzivno na SUPERSTAR TV

Domaća serija Besa od 16. decembra ekskluzivno na SUPERSTAR TV

Podgorica, 03. decembar –  U serijalu „Besa“, koji oslikava običaj čvrstog obećanja koje se mora održati i po cijenu života, lavirint nepredvidivih okolnosti ukršta puteve Uroša, običnog čoveka,  i Dardana, regionalnog šefa mafije. Kroz 12 epizoda, svake nedjelje od 21h na SuperStar TV-u (kanal 18 u mBOX paketima) gledaćemo do koje granice je Uroš spreman da ide da bi zaštitio svoju porodicu. 

Serija „Besa“, rađena po najvišim produkcijskim standardima, okupila je poznate svjetske i domaće scenariste, kao i regionalnu i inostranu glumačku postavu. Prvi put na našim prostorima proslavljeni britanski scenarista Toni Džordan (poznat po TV serijama Hustle, Life on Mars…) zajedno sa timom pisaca iz našeg regiona i scenaristom Mladenom Matičevićem, kreirao je prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.

„Nakon rada na mnogim dramskim serijama u Engleskoj i Americi, moram priznati da je rad na “Besi” bilo jedno fantastično iskustvo. Odlična produkcija i glumačka ekipa donose gledaocima seriju istog kvaliteta kao i u Engleskoj. Lijepo je vidjeti da originalne drame, kao one koje se mogu vidjeti širom svijeta, dolaze i sa Balkana, a da predstavljaju univerzalne priče sa kojima možemo svi da se identifikujemo”, izjavio je Toni Džordan, glavni pisac i kreator serije.

„Naša ponuda razvija se u modernu platformu koja svojim sveobuhvatnim programskim sadržajem zadovoljava i najzahtjevnije ukuse naših gledalaca. Budućnost telekomunikacionog biznisa sve više je vezana za multimedijalne usluge, prije svega televiziju. Svako ko želi da bude lider u tom poslu mora svojim korisnicima da pruži najbolji sadržaj, prvenstveno u domenu zabavnog i sportskog programa. Pokretanjem SuperStar TV-a mi smo upravo to i imali za cilj, a početkom emitovanja serije “Besa” jasno potvrđujemo svoju riješenost da najkvalitetniji domaći serijski program bude okosnica naše ponude“, izjavio je Vladimir Lučić, izvršni direktor m:tel-a i koordinator za Internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

„Antenna Group Studios ponosna je na novi projekat koji je, sa sigurnošću mogu reći, pomjerio granice kako u srpskoj tako i regionalnoj produkciji. Poslije osvajanja Holivuda putem ulaganja u najuspješnije produkcijske kompanije – “Imagine Entertainment” i “Propagate”, naša kompanija nastavlja svoj rast i u regionu investirajući u najbolje i originalne medijske sadržaje poput serije “Besa”. Ovaj projekat okupio je sjajan produkcioni i glumački tim iz cijelog regiona. To je izuzetna, uzbudljiva i veoma osjetljiva priča. Uvjerena sam da će publika biti oduševljena, kako kod nas, tako i u svijetu jer će se serija prikazivati i van regiona. Naša kompanija, Antena grupa nastaviće sa investicijama u inovativne sadržaje koje će pomjerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svjetskim okvirima“, izjavila je Manja Grčić, direktorka Antena grupe za Srbiju i Crnu Goru.

Serija je snimljena u međunarodnoj koprodukciji Antenna Group Studios, Adrenalin produkcije i Red Planet pictures, a ekskluzivna prava na premijerno emitovanje ima m:tel-ova televizija.

Tea Korolija, producent Adrenalin produkcije, kaže: „”Besa” je najveći projekat koji smo do sada radili i jedan od najvećih TV projekata u regionu. Ponosni smo što smo okupili ekipu koja je od kreatora, glumaca i reditelja oformila međunarodni tim koji će na ekrane prenijeti uvjerljivu priču u stilu popularnih serija Breaking Bad ili Ozark, a obrađuje teme koje se tiču morala, identiteta i međuljudskih odnosa.“

Serija broji oko 200 glumaca sa cjelokupnog prostora bivše Jugoslavije, kao i inostrane glumce iz Albanije, Velike Britanije i Francuske. Autorski tim na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem (Death in Paradise, Misfit…) snimao je seriju „Besa“ više od 120 dana, na atraktivnim lokacijama širom Balkana.

Glavne uloge igraju Radivoje Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, uključujući i glumačku ekipu koju sačinjavaju: Lana Barić, Milica Gojković, Milan Marić, Gresa Pallaska, Radoslav Milenković, Hana Selimović, Marko Janjić, Mensur Safqiu, Boris Milivojević, Ivan Zarić, Sebastian Cavazza, Kamka Točinovski, Milena Radulović, Slaven Došlo, Boris Kobal, Elizabet Brodić, Dušan Kovačević, Neritan Licaj, Nebojša Dugalić, Mirsad Tuka i mnogi drugi.

Serija „Besa“ je prvi ekskluzivni sadržaj koji će korisnici mBOX paketa gledati na SuperStar TV -u, kanalu koji je za kratko vrijeme emitovanja postao omiljena adresa svih korisnika.

Kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije