fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSMicrosoft Cloud servisi u ponudi Telekoma: kancelarija u džepu, terabajt prostora, i...

Microsoft Cloud servisi u ponudi Telekoma: kancelarija u džepu, terabajt prostora, i ušteda u poslovanju

Saopštenje za javnost

Moderno poslovanje danas više nego ikada podrazumijeva agilnost i mobilnost zaposlenih. Da bi takav način rada bio i produktivniji, neophodno je zaposlenima obezbijediti adekvatne alate kako bi u svakom momentu, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze ili uređaj koji posjeduju, bili u mogućnosti da pristupe svojim podacima, i razmijenjuju materijale i komuniciraju sa kolegama.

Najčešći je slučaj da se za ovakav način rada koriste različite vrste aplikacija i uređaja kojima je jako teško upravljati na sistematizovan i konzistentan način, što dodatno usporava i narušava proces rada.

Microsoft Office 365 platforma, sa druge strane, predstavlja objedinjeni set aplikacija koje su na raspolaganju za kolaboraciju i upravljanje podacima.

Uz Office 365, platformu koja se nalazi u Telekomovoj ponudi za poslovne klijente, podaci su dostupni bilo gdje, bilo kad i na bilo kom uređaju!

Šta konkretno donosi Office 365?

OFFICE APLIKACIJE BILO KADA I BILO GDE

Sve standardne Office aplikacije koje ste do sada koristili – Excel, Word, Power Point, Outlook – koristite i dalje, uz razliku da više ne zavisite od uređaja na kojem ih koristite i mjesta na kojem se nalazite, jer se sav vaš rad nalazi „u oblaku”.

Svaka promjena koju napravite u, uzmimo za primjer, Word dokumentu, istog je trenutka sačuvana i dostupna i sa vašeg mobilnog telefona ili tableta.

DODATNI ALATI

Pored uobičajenih aplikacija koje koristimo, Office 365 omogućuje i neke dodatne funkcionalnosti, kao što su dijeljenje kalendara sa saradnicima, video konferencija, zajednički rad na dokumentima u realnom vremenu…

ONLINE PROSTOR ZA SKLADIŠTENJE PODATAKA

Jedan od problema koji se često javlja kod korišćenja klasičnih poslovnih aplikacija jeste nedostatak slobodnog prostora na hard disku računara. Pored ovog, čest problem je i slanje velikih dokumenata saradnicima jer najčešće e-mail sandučići imaju limite u pogledu veličine fajla koji mogu da prime.

Kroz Office 365 rješavate oba problema jednim rješenjem, jer svaki Office 365 korisnik raspolaže sa prostorom od 1TB, koji se osim za skladištenje dokumenata može koristiti i za njihovo dijeljenje.

EXCHANGE ONLINE – mail nalozi sa antivirus i antispam zaštitom

Najbolji mail sistem sa 50 GB prostora za skladištenje podataka, kao i besplatnim on-line arhiviranjem. Platforma podrazumijeva antivirus i antispam na nivou mail sistema.

JEDNOSTAVNOST UPRAVLJANJA KORISNIČKIM NALOZIMA

Za otvaranje korisničkih naloga i njihovo administriranje nisu potrebna napredna tehnička znanja. Sve se jednostavno postavlja i podešava u nekoliko koraka, kroz koje vas navodi uputstvo, korak po korak.

Implementacijom ovakvog rješenja prestaje potreba za lokalnim instaliranjem i održavanjem servera (incijalna investicija, prostor, klimatizacija, struja, zaposleni…), već plaćate mjesečno upotrebu funkcionalnosti koje su vam potrebne. Za svakog klijenta moguće je prilagoditi proizvode  njegovim potrebama (za razlićite vrste korisnika različite vrste licenci) kako bi optimizovao investiciju u informacione tehnologije.

Crnogorski Telekom je Microsoft Cloud Servis provajder za teritoriju Crne Gore, pa je dodatne informacije moguće pronaći na sajtu www.telekom.me, u dijelu za poslovne korisnike.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

 

Najčitanije