fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSMurano restoran godine

Murano restoran godine

Restoran Murano u hotelu Regent proglašen je restoranom godine na dodjeli nagrada “Wild Beauty Award” koju je organizovala Nacionalna turisticka organizacija (NTO) 29. novembra u Vladinom domu na Cetinju pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

„Počastvovani smo ovom nagradom koja je uzela u obzir kvalitet proizvoda korištenih u kulinarstvu i nadasve reformatorsku notu prezentacije hrane koju njegujemo od samog otvaranja hotela Regent. Inspiraciju sa velikim zadovoljstvom nalazimo u bogatoj gastronomskoj tradiciji Boke, Crne Gore i kompletnog Jadrana te sa uživanjem približavamo kuhinju ovog regiona iskusnim svjetskim putnicima  instančanog ukusa i njihova pohvala je najveći kompliment. Takođe, vjerujem da smo uspjeli sebi i domaćim ljubiteljima dobre kapljice i gastronomskog uzitka približiti reformisanu verziju nekih domaćih jela.“ izjavio je Željko Knezović, Menadžer za hranu i piće hotela Regent i dodao da “pored niza nagrada koje je hotel Regent i Murano dobio a posljednje su bile 3 *Haute Grandeur nagrade za restoran Murano, nagrade sa domaće i regionalne scene poput Wild Beauty Award su nam ipak najdraže.“

Žirijem je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, Ćazim Hodžić, direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, profesor dr Ivo Županović, profesor gitare Srđa Bulatović, profesor kulinarstva Milan Bukarica, Svetlana Popović Vujotić, novinarka RTCG i Sanja Golubović, urednica Caffe Montenegro časopisa.”

*Haute Grandeur nagrade restoranu Murano pripale su u kategorijama – najbolja mediteranska kuhinja u Crnoj Gori, najbolji riblji restoran i restoran sa najboljim pogledom koje su dodijeljene početkom novembra 2018. godine. The Haute Grandeur je globalna organizacija za dodijelu priznanja u ugostiteljstvu te nagrađuju najbolje u brojnim kategorijama poput najboljeg restorana, kuvara, hotela, spa, izuzetnosti i usluge.

Kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...