fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSNeda i Petar na Master studijama u Grčkoj

Neda i Petar na Master studijama u Grčkoj

 

Neda Mijović i Petar Raičević ovogodišnji su stipendisti kompanije Jugopetrol AD, koji će Master program završiti u Grčkoj. Smje­štaj i tro­ško­ve boravka u iz­no­su od 1.000 eura mje­seč­no sno­si­će kom­pa­ni­ja Ju­go­pe­trol AD, EKO benzinske stanice dio He­lle­nic Pe­tro­le­um gru­pe.

“Ovaj program sam odabrala jer smatram da pruža odličnu priliku za proširenje mog postojećeg znanja o funkcionisanju energetske industrije i tržišnih i ekonomskih principa koji ih karakterišu, a pozitivna iskustva prethodnih stipendista učvrstila su me u namjeri da se ove godine prijavim,“ kazala je Neda Mijović, koja je imala priliku i ranije da boravi u Grčkoj u sklopu programa studentskih razmjena.

Petra je, kako je istakao, još kao studenta osnovnih studija privlačila ideja studiranja u inostranstvu, a kombinacija više disciplina, energetike, ekonomije i prava, najviše ga je motivisala da se prijavi jer upravo u ovim oblastima vidi svoju buduću karijeru.

„Studenti prilikom apliciranja imaju mogućnost da izaberu Master program prirodnih nauka u oblasti energetske strategije, prava i ekonomije na Univerzitetu u Pireju i Master prirodnih nauka u oblasti naftnog inženjerstva na Tehničkom univerzitetu na Kritu. Do sada je iz Crne Gore njih šestoro završilo ovaj program i drago nam je što se svake godine prijavljuje sve veći broj studenata jer to govori i o porastu interesovanja mladih za ovu oblast“, rekli su iz kompanije Jugopetrol AD.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

 

 

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...