fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSNLB Banka AD: Saopštenje za javnost

NLB Banka AD: Saopštenje za javnost

NLB Banka pobjednicima u nagradnom konkursu za najmlađe “Štedi, crtaj i pobijedi” uručila vrijedne nagrade

Završen je drugi nagradni konkurs “Crtaj, štedi i pobijedi!” koji je NLB Banka ove godine organizovala na temu “Štednja i sport”. Na likovnom konkursu koji je trajao od 30. oktobra do 30. novembra svoje radove prijavilo je 240 mališana iz četrnaest crnogorskih gradova, a novčane nagrade je osvojilo devetoro djece.

NLB Banka je u subotu 15. decembra ugostila dobitnike nagradnog likovnog konkursa namijenjenog djeci uzrasta od 5 do 14 godina. Konkurs je organizovala povodom Međunarodne „Nedjelje štednje” a djeca su imala priliku da pokažu svoju kreativnost, kako u crtanju tako i u promišljanju na temu štednje. Trideset crteža je ušlo u uži izbor, podijeljenih u tri grupe prema uzrastu. Za svaku grupu izabrana su po tri najbolja crteža od strane interno definisane komisije na čelu sa Sonjom Đuranović, crnogorskom slikarkom. Izabrani radovi su novčano nagrađeni poklon karticom u iznosu od 200 EUR, 100 EUR, odnosno 50 EUR za prvo, drugo i treće mjesto.

 

Nagrađena djeca su: Staša Martinović OŠ “Lovćenski partizanski odred” sa Cetinja, Zorana Mrkić OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Đurđa Nikolić OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, Andrea Mišović OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Olgica Mrkić OŠ “Luka Simonović” iz Nikšića, Ana Sokić OŠ “Ristan Pavlović” iz Pljevalja, Anastasija Smolović OŠ “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara, Andrija Zeković OŠ “Vlado Milić” iz Podgorice i Aleksandar Smolović OŠ “Blažo Jakov Orlandić” iz Bara.

 

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas ovdje i da u ovom prazničnom raspoloženju djecu možemo da obradujemo zasluženim nagradama. Zadivljuje stepen posvećenosti, talenat i kreativnost, a posebno svijest o štednji koju su kroz radove pokazala sva djeca. Važno je da djeca od malih nogu razvijaju svoju svijest o novcu, da znaju da raspolažu sa svojim novcem, džeparcem, da planiraju njegovo racionalno trošenje, jer na ovaj način mogu da ostvare svoje ciljeve. istakla je Jelena Vujović, generalna sekretarka u NLB Banci prilikom obraćanja na dodjeli nagrada.

 

NLB Banka se posebno zahvaljuje svim osnovnim školama i vrtićima koji su podržali ovu aktivnost i edukovali djecu da razmišljaju na temu štednje. Nagradni konkurs na poseban način doprinosi u edukaciji najmlađih o značaju štednje i planiranja budućnosti jer je to dobar način da spremni dočekaju buduće životne situacije. Takođe, ovakve aktivnosti kod najmlađih sugrađana na zabavan način i kroz igru utiču na razvoj finansijske pismenosti i podstiču njihovu kreativnost.

 

Za nagradni likovni konkurs moglo se prijaviti učitavanjem fotografije crteža na posebno pripremljenoj stranici: www.nlb.me/nedjelja-stednje. Za crteže se glasalo (“lajkovanje crteža”) neposredno na samom crtežu, a crteži sa najvećim brojem glasova (“lajkova”) ušli su u najuži izbor. Ukupno je učitano 254 rada a broj glasova (“lajkova”) kretao se između 19 i 567.

Spisak nagrađenih i učesnika koji su ušli u uži izbor, kao i sve prijavljene radove možete pogledati

na: www.nlb.me/nedjelja-stednje

* * * * *

NLB Banka AD Podgorica članica je NLB Grupe, najveće slovenačke finansijske grupacije koja je osim Slovenije prisutna i na šest tržišta u jugoistočnoj Evropi. Tradicija postojanja NLB Banke AD Podgorica duga je više od jednog stoljeća i datira od 1905. godine kada je u Cetinju osnovan njen prethodnik MNB Crnogorska banka – Banque de Montenegro. Nakon spajanja sa Euromarket bankom 2006., postala je druga najveća finansijska institucija u Crnoj Gori. Danas je jedna od vodećih banaka na tržištu Crne Gore, na kojem preko 300 zaposlenih putem 18 filijala pruža usluge klijentima u 13 gradova širom zemlje.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Generalni sekretarijat, Grupa poslova komuniciranja:

Jelena Vujović, Generalni sekretar, telefon: 020 402 161; mobilni tel.: 068 077 414; e-mail:

[email protected]

Sanja Stojanović, poslovni komunikator, telefon: 020 402 235; mobilni tel.: 068 481 518; e-mail:

[email protected]

Dobrica Milić, Samostalni poslovni komunikator, telefon: 020 402 164; mobilni tel.: 068 845 842; e-mail:

[email protected]

Zahvaljujemo na saradnji.

Generalni sekretarijat
Grupa poslova komuniciranja
NLB Banka

Najčitanije