fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSNLB banka lansira prvi online i viber kredit u Crnoj Gori

NLB banka lansira prvi online i viber kredit u Crnoj Gori

NLB Banka je danas predstavila rezultate poslovanja za prvo polugodište 2019. godine, prvi super brzi online i viber kredit u Crnoj Gori i osvrnula se na razloge osvajanja prve prestižne nagrade za najbolju banku u Crnoj Gori za 2019. godinu, koju joj je dodijelio finansijski magazin “Euromoney”. Značajne novosti iz poslovanja banke predstavili su članovi Uprave, Martin Leberle, glavni izvršni direktor i Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Banke.

NLB Banci je prestižno priznanje “Najbolja banka u Crnoj Gori 2019”, finansijski magazin “Euromoney” dodijelio na osnovu analize finansijskih pokazatelja, uzimajući u obzir tržišnu poziciju, inovacije, istraživanja, nove usluge, sistem upravljanja i profesionalnost zaposlenih. Konstatovan je impresivan rast, superiorna efikasnost u poslovanju i napredak u inovacijama. Ovakvi zaključci proizilaze iz podatka da je NLB Banka u 2018. godini, neto profit nakon oporezivanja povećala za 26% u odnosu na prethodnu godinu, što je ovaj rezultat učinilo najboljim u novijoj istoriji NLB Banke. Takođe, banka je značajno poboljšala CIR (odnos troškova i neto prihoda, engl. Cost Income Ratio), koji je u 2018. godini iznosio 51,8%. Banka je osim po dobrim finansijskim rezultatima iz poslovanja, visoko rangirana i po društveno odgovornom radu, pa je tako tokom 2018. investirala oko 280.000 EUR u društveno odgovorne projekte.

“Ponosni smo da smo prepoznati kao najbolja banka u Crnoj Gori. Veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima i klijentima, što smo zajednički ostvarili impresivne rezultate. Trend pozitivnog poslovanja nastavljamo i u 2019, sa ostvarenom neto dobiti od 5,2 miliona EUR za prvih šest mjeseci. Ostvarili smo i rast ukupnih bruto kredita od 6% u odnosu na kraj 2018. godine. Kao lider na tržištu stambenih kredita (25% tržišnog učešća), ponosni smo da za najvažnije životno pitanje klijenti biraju nas, kao finansijskog partnera i podršku, što potvrđuje i učešće u realizaciji Vladinog projekta „1000+ stanova“ u kojem naše tržišno učešće iznosi 37,5%. Zbog toga imamo veliku odgovornost da obezbijedimo najbolje za klijente pa smo za 2019. godinu opredijelili gotovo 2 miliona EUR za razvojne, investicione i inovacione projekte. I dalje ćemo se aktivno baviti potrebama naših klijenata, istraživati tržište i kreirati jednostavnija i bolja rješenja, kako bi ostvarili što bolje rezultate poslovanja i doprinijeli razvoju crnogorske ekonomije.« izjavio je Martin Leberle, glavni izvršni direktor NLB Banke.

Na održanoj konferenciji Dino Redžepagić, izvršni direktor odgovoran za prodaju, informacione tehnologije i inovacije u NLB Banci je izjavio: „Zadovoljstvo nam je da se možemo pohvaliti prvim super brzim online i viber kreditom u Crnoj Gori, koji će od 1. avgusta biti dostupan svim građanima. Online i viber kredit će svim postojećim i novim klijentima, omogućiti da informaciju o odobrenom kreditu dobiju za samo 2 minuta, 24/7. Preko viber-a i web-a biće moguće dobiti kredit iznosa i do 15.000 EUR uz mogućnost osiguranja u slučaju gubitka zaposlenja, a novac i ugovor klijente čekaju u filijali koja im najviše odgovara i u vrijeme kada oni odaberu. Pored kredita, građani se mogu prijaviti i za kreditnu karticu i dozvoljeni minus. Ponosni smo što opravdavamo povjerenje klijenata obezbjeđujući im jednostavniji proces prijave za kredit, kartice i dozvoljeni minus po računu. Naš cilj ostaje isti – da klijentima budemo dostupni i sve više preko digitalnih i inovativnih rješenja, kreirajući bolje bankarsko okruženje. Svakako, srce banke, ostaju filijale, gdje će stručno osoblje biti na raspolaganju klijentima, za sva finansijska pitanja i odluke.”

NLB Banka, kao članica snažne finansijske grupacije, ostaje posvećena ovom regionu kao svojoj kući, koristeći znanja i resurse NLB Grupe. NLB Banka će ostati fokusirana na klijente, njihove potrebe i svoju sposobnost da klijentima pomogne na najbolji mogući način.

kontakt pošiljaoca: Sanja.Stojanović@nlb.me

Najčitanije

HE Piva danas obilježava 48 godina rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Hidroelektrana (HE) Piva 48. godišnjicu postojanja i uspješnog rada dočekuje u...