fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSU Nikšiću do kraja godine otvorena izložba „365 dana zajedno“

U Nikšiću do kraja godine otvorena izložba „365 dana zajedno“

U galeriji “Ilija Šobajić” u Nikšiću sinoć je otvorena izložba ”365 dana zajedno” autora Ambroza Nikača i Relje Erakovića.

Izložba 365 dana zajedno” rezultat je projekta dvojice fotografa – Ambroza Nikača i Relje Erakovića, koje je spojila ljubav prema fotografiji i avanturi. Ambroz je sportista u stonom tenisu i streljaštvu, i reprezentativac Crne Gore u paraolimpijskim disciplinama, koji je ljubav prema filmu i fotografiji iskoristio da završi filmsku školu za osobe sa invaliditetom. Relja radi kao docent na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju na predmetu filmska i TV kamera.

Projekat ”365 dana zajedno” bio je zamišljen da traje godinu dana. Ambroz i Relja su za to vrijeme razmjenjivali fotografije koje su snimali telefonom, prenoseći jedan drugom iskustva sa mjesta koja posjećuju, a koja ovaj drugi nije imao priliku da vidi i da ih doživi. Njih dvojica su prijatelji ali vode različite načine života, pa su ovako imali priliku da “zavire” u svjetove i svakodnevicu ovog drugog.

Ova izložba je rezultat tog prijateljstva, a Ambroza i Relju je na ovoj avanturi podržao Crnogorski Telekom, a u realizaciji izložbe JU Muzeji i galerije Nikšić.

 

kontakt pošiljaoca: [email protected]

 

Najčitanije