fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSOtvorena izložba dječjih radova u Muzeju novca

Otvorena izložba dječjih radova u Muzeju novca

Izložba “Novac iz mašte” , na kojoj je predstavljeno 115 radova predškolaca iz JPU “Zagorka Ivanović” sa Cetinja na temu “Kako ja zamišljam novac”, otvorena je danas u Muzeju novca Centralne banke Crne Gore na Cetinju.

Izložbom se obilježava Dan CBCG 11. april, kao i sedam godina od otvaranja Muzeja novca

„Na izloženim crtežima vidi se kako zamršeni svijet novca i finansija izgleda u bistrim i razdraganim dječjim očima“ istakao je, otvarajući izložbu, izvršni direktor Centralne banke Crne Gore Radoica Luburić, dodajući da je neophodno razvijati odgovoran odnos prema novcu, posebno kod najmađih.

Luburić je naglasio i da izložba „Novac iz mašte“, uz brojne druge aktivnosti koje realizuje Centralna banka Crne Gore, predstavlja važan segment društvene odgovornosti ove institucije, a da Muzej novca ima ulogu čuvara i promotera numizmatičkog, istorijskog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, kao i aktivnog učesnika u projektima finansijske edukacije.

„Djeca i vaspitači se sa radošću odazivaju na ovakve akcije, a ova izložba je trenutno najljepša i najmaštovitija postavka muzejskih radova“, poručila je Senka Vuksanovic, direktorica JPU „Zagorka Ivanović“ sa Cetinja.

Izložba „Novac iz mašte“ može se pogledati u Muzeju novca na Cetinju do 9. maja, svakog radnog dana od 9 do 17h.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije