fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSTelekomu glavna nagrada UPCG za društveno odgovorno poslovanje

Telekomu glavna nagrada UPCG za društveno odgovorno poslovanje

Glavna nagrada Unije poslodavaca (UPCG) za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja u ovoj godini dodijeljena je Crnogorskom Telekomu, za aktivnosti tokom kampanje „Svijet novih mogućnosti“. Podsjećaju i da je ovo četvrto priznanje za društvenu odgovornost koje je Unija poslodavaca u posljednjih nekoliko godina uručila Telekomu.

Na svečanoj ceremoniji u podgoričkom hotelu „Hilton“, Telekomu je sinoć uručena velika nagrada UPCG koja objedinjuje brigu o zajednici, brigu o životnoj sredini i brigu o zaposlenima.

Iz Telekoma ističu da je ovo značajno priznanje stiglo na kraju veoma dinamične godine u Telekomu, kada je riječ o društveno odgovornim aktivnostima. Podsjetili su i da odgovorno poslovanje znači poslovanje u granicama zakona, na šta su svi u privredi obavezni, dok društveno odgovorno poslovanje podrazumijeva da se zajednici da i preko onoga što je zakonska obaveza, što bi trebalo da bude jedan od ciljeva svih kompanija.

„Svijet novih mogućnosti nije samo projekat ili kampanja Crnogorskog Telekoma, koja je počela juče i završava se sjutra. Svijet novih mogućnosti je strateško opredjeljenje naše kompanije da savremenu tehnologiju i digitalna rješenja i servise stavimo u službu građana, a u fokusu našeg djelovanja su obrazovanje, zaštita životne sredine, digitalna i socijalna inkluzija, i briga o zaposlenima u našoj kompaniji“, kazao je prilikom preuzimanja nagrade Matija Otašević, ekspert za korporativnu komunikaciju u Telekomu.

Telekom, osim kontinuiranih ulaganja u razvoj i zadovoljstvo svojih zaposlenih, posebnu pažnju poklanja zaštiti životne sredine kroz aktivnosti na smanjenju emisije ugljen-dioksida i ozelenjavanje Podgorice.

U oblasti obrazovanja, Telekom je ove godine nastavio partnerstvo sa Ministarstvom prosvjete, koje će za rezultat imati da 150 škola i područnih jedinica u prigradskim i ruralnim dijelovima zemlje dobije besplatan mobilni internet, neophodan za njegovo funkcionisanje. Ova kompanije je u prethodnoj deceniji obezbijedila besplatan internet za preko 200 osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova u Crnoj Gori, dajući značajan doprinos kvalitetu i modernizaciji obrazovnog procesa.

U okviru donatorskog programa „Za svako dobro“ podržano je više od 30 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 180 hiljada eura.

Zaposleni Telekoma kroz svoj Volonterski klub kontinuirano organizuju akcije sadnje drveća, dobrovoljnog davanja krvi, i na različite načine daju doprinos rješavanju ključnih društvenih izazova u svim oblastima koje su važne za razvoj crnogorskog društva.

Ovo je četvrto priznanje za društvenu odgovornost koje je Unija poslodavaca uručila Telekomu – u prethodnih nekoliko godina kompanija je nagrađena u kategorijama „Velika nagrada“, „Briga za zajednicu“ i „Briga za životnu sredinu“.

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu