fbpx
NaslovnicaMINA SvijetDane: Njemačka ključni igrač EU za kosovsko pitanje

Dane: Njemačka ključni igrač EU za kosovsko pitanje

Priština, (MINA) – Njemačka je ključni igrač Evropske unije (EU) koji generiše politiku oko kosovskog problema, kazao je direktor Predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, Feliks Dane.

Dane je izjavio za Tanjug, nakon Foruma “Bregzit – Izazovi za EU i zapadni Balkan”, da je Njemačka svakako ključni igrač kada se radi o politici EU, jednostavno zato što je u “teškoj kategoriji članica” Unije.

Na pitanje koji je definitivni stav Njemačke, odnosno da li je rješenje samo priznanje ili postoji kompromis na koji bi Njemačka pristala, on je rekao da smatra da je njegova zemlja uvijek okrenuta ka konsenzusu.

“Njemačka pokušava da provede problem kroz multilateralne institucije, što znači da će uvijek pokušati da nađe rješenje koje inkorporira više od njene pozicije”, naveo je Dane.

On je dodao da, ako Njemačka ne može da nađe takav zajednički osnov, ona ne može biti ključni igrač koji će stvar gurati naprijed ili vući unazad, već je to onda pitanje stava čitave EU.

Najčitanije

buducnost, partizan, aba liga

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...