fbpx
NaslovnicaMINA SvijetMUP Makedonije izdao potjernicu za Gruevskim

MUP Makedonije izdao potjernicu za Gruevskim

Skoplje, (MINA) – Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) izdalo je potjernicu za bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, prema nalogu Krivičnog suda.

Iz policije su potvrdili da je Osnovni sud “Skopje 1” izdao naređenje o privođenju Gruevskog i zatražio izdavanje potjernice.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo postupa prema dobijenom sudskom naređenju i da će, kada nađe osuđenog, prisilno sprovesti u zatvor.

Gruevski je trebao da se u petak dobrovoljno javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne. On je pravosnažno osuđen zbog nezakonite kupovine blindiranog “mercedesa S 600 gard” 2012. godine kada je bio premijer, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U sudskom postupku prvostepeno je na šest godina zatvora osuđena tadašnja ministarka unutrašnjih poslova i bliska saradnica Gruevskog,
Gordana Jankulovska, dok je njen pomoćnik Đoko Popovski pravosnažno osuđen na četiri i po godine.

Za kupovinu luksuznog automobila plaćenog skoro 600 hiljada EUR saznalo se 2015. godine, kada je opozicija objavila prisluškivani razgovor u kojem je Gruevski od tadašnje ministarke Jankulovske tražio da njeno Ministarstvo unutrašnjih poslоva kupi “mercedes” koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...