fbpx
NaslovnicaMINA SvijetNATO podržava KBS u sadašnjem mandatu

NATO podržava KBS u sadašnjem mandatu

Brisel, (MINA) – NATO podržava Kosovske bezbjednosne snage (KBS) u njihovom sadašnjem mandatu, a ako bi se taj mandat promijenio, Sjevernoatlantski savjet moraće da preispita nivo angažovanja NATO-a na Kosovu, izjavio je neimenovani zvaničnik NATO-a.

On je u odgovoru putem mejla britanskoj agenciji Rojters, povodom odluke kosovske skupštine o transformaciji KBS u vojsku, naveo da kosovske vlasti treba da odluče o bilo kakvoj promjeni strukture, mandata i misije KBS.

“NATO podržava KBS u njihovom aktuelnom mandatu. Ako bi taj mandat bio promijenjen, Sjevernoatlantski savjet će morati da preispita nivo angažmana NATO na Kosovu. Mi ne možemo da predvidimo odluke Severnoatlantskog savjeta”, naveo je zvaničnik NATO-a.

Kosovska skupština je ranije juče usvojila sva tri vladina predloga zakona o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u KBS, odnosno vojsku.

Donošenjem ovih zakona, parlament je praktično usvojio zakone o osnivanju vojske, mimo kosovskog ustava, prenosi Tanjug.

Zakoni su usvojeni pošto su poslanici Srpske liste saopštili da se protive njihovom usvajanju, a nakon toga su i napustili salu, što su učinili i poslanici drugih manjinskih zajednica.

Najčitanije

Modernizacija platnih sistema preduslov šire intergracije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Modernizacija domaćih platnih sistema preduslov je šire ekonomske integracije, ocijenjeno je...