fbpx
NaslovnicaMINA SvijetNebenzija: Besramne i agresivne akcije SAD

Nebenzija: Besramne i agresivne akcije SAD


Njujork, (MINA) – Ambasador Rusije u UN Vasilij Nebenzja optužio je SAD za pokušaj “izazivanja državnog udara” u Venecueli.

On je zahtijevao odgovor na pitanje da li je američka vlada “spremna da upotrijebi silu” protiv vlade predsjednika Nikolasa Madura.

Nebenzja je pred Savjetom bezbjednosti UN rekao da Venecuela ne predstavlja prijetnju međunarodnom miru i bezbjednosti i da ne treba da bude na dnevnom redu SB.

“Ako išta predstavlja prijetnju miru, to su besramne i agresivne akcije SAD i njihovih saveznika u zbacivanju legitimno izabranog predsjednika Venecuele”, naveo je ruski predstavnik, prenose agencije.

Prema njegovim riječima, “ekstremistički protivnici legitimne vlade” nijesu uspjeli da pobijede Madura i “odabrali su maksimalnu konfrontaciju”, uključujući i vještačko stvaranje paralelne vlade.

“Snažno se protivimo onima koji guraju venecuelansko društvo na ivicu krvoprolića. SAD proizvode sliku sukoba Madurove vlade i naroda Venecuele. Ta slika je daleko od realnosti”, dodao je Nebenzja.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...