fbpx
NaslovnicaMINA SvijetNetanjahu prijeti napadima širom Bliskog istoka

Netanjahu prijeti napadima širom Bliskog istoka

Jerusalim, (MINA) – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zaprijetio je danas da bi Izrael mogao da cilja pozicije koje podržava Iran širom Bliskog istoka.

“Naše rakete mogu da putuju vrlo daleko i da se suprotstave svakom neprijatelju, uključujući saveznike Irana u našem regionu”, rekao je on u pomorskoj bazi u Haifi dan nakon što je visoki iranski komandant zaprijetio da će sravniti sa zemljom taj grad ako Sjedinjene Američke Države napadnu Iran.

Netanjahu, koji je takođe ministar odbrane, objasnio je da Izrael “stalno djeluje u skladu s potrebom da spriječi Iran i njegove saveznike da se učvrste duž sjeverne granice (Izraela) i u širem regionu”.

Iranski saveznici u regionu su libanski Hezbolah, nekoliko ekstremističkih organizacija u pojasu Gaze i šiitske milicije u Iraku, navode izraelski mediji.

Netanjahuov biro objavio je njegovu fotografiju u bazi s oficirima uprkos nedavnoj instrukciji vrhovnog tužioca da premijer ne smije da koristi slike s vojncima da se to ne bi shvatilo kao izborna propagadna pred prijevremene izbore zakazane za 9. april.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...