fbpx
NaslovnicaMINA SvijetOd gripa umrlo 37 osoba

Od gripa umrlo 37 osoba

Banjaluka, (MINA) – U Republici Srpskoj (RS) su još četiri osobe umrle od posledica gripa, čime je ukupan broj žrtava od 21. januara porastao na 37.

Nove slučajeve prijavile su banjalučke klinike, kao i bolnice u Bijeljini, Zvorniku i Bosanskoj Gradišci.

Riječ je o osobama srednjeg i starijeg životnog doba, sa zdravstvenim problemima i koje nisu bile vakcinisane, prenosi Tanjug.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS podsjećaju građane da je neophodno primenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama poštuju preporuke nadležnih ustanova.

Zbog povećanog broja oboljelih od respiratornih infekcija zabranjene su posjete u tri klinike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) u Banjaluci, u kojima se zbrinjavaju najosetljivije kategorije, trudnice, porodilje i djeca.

Do zabrane je došlo nakon konsultacija menadžmenta tog medicinskog centra i načelnika klinika u kojima su zabranjene posete – Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Klinike za dečije bolesti i Tima za intrahospitalne infekcije UKC RS-a.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...