fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionKoalicioni sporazum potpisaće u ponedeljak

Koalicioni sporazum potpisaće u ponedeljak

Priština, (MINA) – Koalicioni sporazum između Samoopredjeljenja i Demokratskog saveza Kosova (DSK) biće potpisan u ponedeljak.

Nakon današnjeg sastanka predsjednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Ise Mustafe iz DSK-a, saopšteno je da su dvije stranke u potpunosti uskladile program buduće kosovske vlade, prenosi Tanjug.

Iz Pokreta Samoopredeljenje kazali su da je usklađivanje vladinog programa između Samoopredeljenja i DSK u potpunosti završeno.

Najavljeno je da će odgovornosti za upravljanje biti podijeljene narednih dana, “razjašnjenjem stavova i zahtjeva obje strane”.

“Danas su se u Skupštini Kosova sreli Kurti i Mustafa. Sastanak je završen stopostotnim usklađivanjem programa upravljanja i dogovorom o svim otvorenim pitanjima”, navelo je Samoopredjeljenje.

Kako su kazali, od dva različita načina vladinog kabineta sa 12 ministarstva koje su ponudili radni timovi njihova dva subjekta, Kurti i Mustafa odlučili su se za prvu verziju.

“Naredni korak biće izbor odgovornosti u zajedničkom upravljanju, za koje su razjašnjene pozicije i zahtjevi. Dakle, tema je otvorena i definisano je načelo rješenja, koje će na kraju biti zaključeno sporazumom u ponedeljak“, naveo je pokret Samoopredeljenje na fejsbuku /Facebook/.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu