fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionSmjene i isključenja u VMRO DPMNE zbog saradnje sa Zaevim

Smjene i isključenja u VMRO DPMNE zbog saradnje sa Zaevim

Skoplje, (MINA) – Centralni komitet VMRO DPMNE, opozicione stranke u Makedoniji, smijenio je potpredsjednika stranke Mitka Jančeva i člana Izvršnog komiteta Kostadina Bogdanova i isključio nekadašnje visoke funcionere Sašu Mijalkova i Nikolu Todorova.

Razlog za takav potez je, prema riječima potpredsjednika stranke Aleksandra Nikoloskog, njihova snažna saradnja sa makedonskim premijerom i liderom SDSM Zoranom Zaevom i organizovanje grupe za pritiske, ucene, pretnje i potkupljivanje poslanika VMRO DPMNE i koalacije ‘Za bolju Makedoniju’ da bi glasali ustavne izmjene.

“Zbog djelovanja protiv interesa VMRO DPMNE, ali i Makedonije, Jančev i Bogdanov su razriješeni stranačkih funcija, a za Mijalkova i Todorova je od matičnih opštinskih komiteta zatraženo da povedu disciplinski postupak i da ih isključe iz stranke”, rekao je Nikoloski novinarima oko ponoći u ponedeljak, nakon četvoročasovne sjednice Centralnog komiteta, prenosi N1.

Kako je istakao Nikoloski, VMRO DPMNE, na sreću, ima snažne mehanizme da se pročisiti, isčisti i da jasno korača naprijed.

Nikoloski je zatražio od i državnog tužilaštva da istraži navode o pritscima, prijetnjama, ucjenama i potkupljivanjun poslanika opozicije, a Centralni komitet je od osam poslanika koji su mandat dobili na listi kolicije “Za bolju Makedoniju” a glasali su za početak ustavnih promena, zatražio da odmah podnesu ostavke, jer rade protiv volje građana.

Najčitanije