fbpx
NaslovnicaMINA SvijetRegionUhapšeno 13 Srba, napetost i uznemirenost na sjeveru

Uhapšeno 13 Srba, napetost i uznemirenost na sjeveru

Kosovska Mitrovica, (MINA) – Specijalne jedinice ROSU uhapsile su 13 Srba, pripadnika kosovske policije na sjeveru Kosova i Metohije (KiM).

Građani sjevera KiM su uznemireni, a veliki broj njih okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici, prenosi Tanjug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije povodom upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije.

Funkcioneri i članovi Srpske liste, koji su bili u Beogradu zbog sjednice Skupštine Srbije posvećene KiM, uputili su se jutros, na vijest o akciji ROSU, u Kosovsku Mitrovicu.

ROSU je rano jutros sa dugim cijevima upala na teritoriju sve četiri opštine na sjeveru KiM, a u Kosovskoj Mitrovici su se začule sirene.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je jutros da su specijalne snage jutros izvele operaciju hapšenja u opštinama na sjeveru KiM i naveo da riječ o “operaciji protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala”.

Haradinaj je kazao da se u sjevernim opštinama Kosova odvija operacija protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala u okviru “posvećenosti primjeni vladavine prava za sve”.

“Potvrđujem da je ova operacija uperena protiv organizovanog kriminala i meta su joj takođe policijski i carinski zvaničnici. Pozivam građane da ostanu mirni”, kazao je Haradinaj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije 11 dana upozorio da prištinske vlasti spremaju hapšenje Srba pripadnika kososvke policije i istakao da će Priština tu akciju pravdati navodnom borbom protiv kriminala.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...