fbpx
NaslovnicaMINA SvijetTramp naredio masovnu deportaciju migranata 

Tramp naredio masovnu deportaciju migranata 

Vašington, (MINA) – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp naredio je nadležnim službama da sprovedu masovnu deportaciju migranata kojima je naloženo da napuste tu zemlju, prenose američki mediji i najavljuju da bi ta akcija trebalo da počne sjutra.

Glas Amerike navodi da članovi Trampove administracije tvrde da će biti deportovano milion migranata kojima je već naređeno da napuste zemlju.

Vašington post piše da će ta operacija obuhvatiti oko dvije hiljade porodica u velikim gradovima poput Hjustona, Čikaga, Majamija i Los Anđelesa, dok Majami herald navodi da će biti deportovani i migranti koji su u Atlanti, Baltimoru, Denveru, Nju Orleansu, Njujorku i San Francisku.

Tramp je na Tviteru ranije naveo da će “milioni ilegalnih imigranata” biti deportovani iz SAD, a u najnovijem tvitu je pojasnio da će biti deportovani oni koji su već dpobili rješenje da moraju da napuste zemlju.

“To znači da beže od organa reda i sudova. Reč je o ljudima koji treba da se vrate u svoje države i koji su prekršili zakon time što su došli i što su ostali ovdje”, napisao je Tramp.

Vašington post prenosi da se u Bijeloj kući krajem sedmice raspravljalo o opsegu operacije.

Vršilac dužnosti sekretara za unutrašnju bezbednost Kevin Mekalinen upozorio je da tokom hapšenja imigranata postoji rizik od razdvajanja djece od roditelja.

Vršilac dužnosti Službe za zaštitu granice i carine Mark Morgan kazao je da porodice ne mogu biti izuzete i da zakon mora biti primenjivan jednako i pozvao porodice koje imaju naređenje o deportaciiji da se same predaju imigracionim službama.

Navodi se da su gradonačelnici Los Anđelesa i Čikaga objavili da gradska policija neće učestvovati u ovim racijama.

Najveći broj migranata iz SAD je deportovan 2013. godine, kada je tu zemlju bilo primorano da napusti 435 hiljada ljudi.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...