fbpx
NaslovnicaMINA SvijetTramp zvanično objavio kandidaturu za drugi mandat

Tramp zvanično objavio kandidaturu za drugi mandat


Vašington, (MINA) – Američki predsjednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine.

Agencije prenose da su tog trenutka krenuli protesti.

On se predstavio kao isti politički pobunjenik koji je “potresao” vašingtonski “establišment” pre četiri godine i koji je sada žrtva pokušaja progona od demokrata.

On je u prepunoj sali Emvej centra u Orlandu, na Floridi, rekao da će se ponovo kandidovati na narednim predsjedničkim izborima nastupajući kao autsajder, kao i prije četiri godine, prenosi Rojters.

Trampa je govorio o nekim temama prošle predsjedničke kampanje istovremeno kritikujući medije, ilegalne migracije i tadašnjeg političkog protivnika Hilari Klinton.

“Zajedno smo prisilili pokvareni politički establišment da odstupi i vratili vladavinu od strane naroda i za narod. Dokle god držite ovaj tim na mjestu, na dobrom smo putu. Naša budućnost nikada nije izgledala svjetlija”, rekao je Trump.

Prema njegovim riječima, demokratski protivnici bi, ako bi pobijedili, radikalno promijenili SAD jer će nastojati da legalizuju ilegalne migrante koji dolaze preko južne granice, kako bi pojačali svoju političku bazu.

“Demokrate su radikalna ljevičarska mafija koja bi u SAD donijela socijalizam”, rekao je Tramp.

Istovremeno dok je Tramp držao predizborni skup u Orlandu, njegovi protivnici organizovali su proteste ispred jednog gej bara u tom gradu na kome su svirali marijači i učestvovali muškarci obučeni u žensku odjeću, i uz govor transrodnih žena i žena koje su imale abortus, prenosi AP.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...