U eksploziji poginula dva vatrogasca

106
foto: MINA

Pariz, (MINA) – U eksploziji koja se danas dogodila u Parizu, dok su nadležne službe intervenisale u stambenoj zgradi zbog isticanja gasa, poginule su dva vatrogasca, saopštilo je parisko tužilaštvo.

Francuski mediji prenose da je deset osoba teško povrijeđeno, a 37 lakše.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane prethodno je saopštio da su poginule četiri osobe, od kojih dva civila i dva vatrogasca, ali je tužilaštvo potvrdilo smrt samo dva vatrogasca.

Kastane je za Rojters kazao da je “situacija sada pod kontrolom”.

List Parizjen prenosi da je više osoba teško povrijeđeno u snažnoj eksploziji koja se dogodila jutros u Devetom pariskom arondismanu, u stambenoj zgradi gdje je intervencija vatrogasaca bila u toku.

Eksplozija se dogodila u pekari u sklopu stambene zgrade, a vjeruje se da je izazvalo curenje gasa.

Rojters prenosi da je eksplozija, nakon koje je uslijedio i požar, bila toliko jaka da je raznijela pekaru, ali i stakla na objektima i zgradama udaljenim stotinama metara.

Oko 200 vatrogasa i stotine policajaca raspoređeno je na mjestu ekolozije oko podneva, uspostavivši široku bezbjednosnu zonu.

Najmanje tri helikoptera službe civilne bezbjednosti postavljena su na Trgu opere kako bi povrijeđene prevezli do bolnica koje mogu da liječe tu vrstu povreda.

U opštini Devet arondismana uspostavljen je krizni štab.

Parisko tužilaštvo je otvorilo istragu, koju je povjerilo regionalnoj sudskoj policiji kako bi se definitivno utvrdio uzrok eksplozije.