fbpx
NaslovnicaMINA SvijetŽuti prsluci: Notre Dame nije jedini problem u državi

Žuti prsluci: Notre Dame nije jedini problem u državi

Pariz, (MINA) – Francuska policija uhapsila je oko 70 osoba na današnjim demonstracijama građanskog pokreta “Žuti prsluci”.

Kako prenosi AP, francuski “Žuti prsluci” danas demonstriraju da bi podsjetili vladu da obnova katedrale Notre Dame nije jedini problem koji treba riješiti.

Prema navodima agencije, jedna grupa se okupila oko Ministarstva finansija zahtjevajući smanjenje poreza za radnike i penzionere i povećanje poreza za bogate.

Dio demonstranata se nalazi ispred Notre Dame kako bi iskazali tugu zbog nedavnog požara, a policija je spriječila pokušaj ulaska oko 200 ljudi u Jelisejsku palatu.

“Žuti prsluci” žele da izraze negodovanje što je za četiri dana prikupljena milijarda “za kamenje, a za sirotinju ništa”, napisao je Pjer Derije na fejsbuk /facebook/ stranici grupe tog građanskog pokreta .

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane rekao je ranije da će 60 hiljada policajaca biti raspoređeno širom Francuske, a da će demonstracije u blizini Notre Dame biti zabranjene.

Kako prenosi agencija, u pitanju je 23. protest “Žutih prsluka” protiv ekonomske nejednakosti i vladavine francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Najčitanije