fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbu Dhabi Ports zainteresovan za Luku Bar

Abu Dhabi Ports zainteresovan za Luku Bar

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici kompanije Abu Dhabi Ports iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) zainteresovani su za valorizaciju potencijala Luka Bar, kojoj je, prema riječima ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića, potreban kredibilan partner koji će je adekvatno pozicionirati na međunarodnom tržištu.

On je danas na sastanku sa predstavnicima Abu Dhabi Portsa saopštio stav Vlade i resornog ministarstva da je potencijal crnogorske najveće luke nedovoljno iskorišćen.

“Preduzeću je potreban kredibilan partner koji će luku adekvatno pozicionirati na međunarodnom tržištu, prvenstveno kroz razvoj luke u skladu sa njenim ne samo postojećim, nego i mogućnostima koje bi imala nakon investiranja”, rekao je Nurković.

Nurković je, kako je saopšteno iz Ministarstva, rekao da je posjeta predstavnika i inženjera kompanije Abu Dhabi Ports odlična prilika da se obiđe Luka Bar, procijene postojeći kapaciteti, infrastruktura i oprema na lučkom području.

“Sama geografska pozicija Luke Bar, kao i nedovoljno iskorišćeni kapaciteti luke, mogu biti podstrek za kompaniju iz UAE da investicionim ulaganjem i transferom znanja unaprijedi poslovanje Luke Bar, kao referentan partner”, poručio je Nurković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije