fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryAmerički sudija novi član Upravnog odbora UCB-a

Američki sudija novi član Upravnog odbora UCB-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi član Upravnog odbora Universal Capital banke (UCB) biće Louis J. Freeh, bivši direktor američkog FBI i nekadašnji sudija Okružnog suda Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Južni okrug države Njujork, saznaje Pobjeda.

Freeh bio je direktor FBI od 1993. do 2001. godine na predlog američkog predsjednika Williama J. Clintona, a bio je na ovoj funkciji za vrijeme predsjedničkih mandata predsjednika Clintona i predsjednika George-a W. Busha.

Freeh i Odbor će biti zaduženi za nadzor nad sprovođenjem politika i procedura iz oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (AML), usklađenosti banke sa domaćim i međunarodnim propisima i najboljom poslovnom praksom (compliance).

Zajedno sa članovima Odbora, Freeh će nastojati da podstiče aktivnosti na zaštiti i unaprjeđenju ugleda banke kao i njenih odnosa sa relevantnim institucijama u Crnoj Gori i inostranstvu.

UCB je Centralnoj banci predala zahtjev za saglasnost za imenovanje Freeh-a i očekuje se pozitivan odgovor na vrijeme, da se zvanična procedura banke finalizuje na sastanku Upravnog odbora banke 25. februara.

Najčitanije