fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAvanturistički park posjetilo šest hiljada ljudi

Avanturistički park posjetilo šest hiljada ljudi

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Za 50 dana od otvaranja Avanturističkog parka na Vrbanju, staze je uspješno prešlo 1,92 hiljade osoba, dok je oko šest hiljada onih koji su ga posjetili i uživali u prirodi.

Iz Kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi saopšteno je da 40 odsto korisnika parka čine djeca. Među grupama koje su organizovale posjete hercegnovskom zaleđu bile su sportske ekipe, škole, izviđači i planinari.

Upravnik Parka koji posluje kao organizaciona jedinica Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Miroslav Milanović, kazao je da su imali posjetioce iz cijele Boke Kotorske, Podgorice, Bara, Nikšića, Trebinja, Dubrovnika i Bileće.

„Planinarsko društvo iz Dubrovnika je u jednom navratu dovelo 80-ak ljudi. Osim toga, gosti su nam bili Rusi, Norvežani, Italijani, ali i dva Kubanca koji su tokom boravka u Herceg Novom čuli za avanturistički park na Vrbanju i oduševili se sadržajima“, rekao je Milanović.

Park je radio tokom svih sunčanih dana, iako je na Vrbanju već padao snijeg. Samo posljednje sedmice zabilježeno je 76 korisnika i preko 100 posjetilaca.

„Avanturistički park će i do kraja ovog mjeseca raditi kad god vremenske prilike to dopuste, odnosno kad nema padavina ni leda“, navodi se u saopštenju.

Pored instruktora koji opremaju, obučavaju i nadziru korisnike, angažovana su dva stražara koji svakodnevno čuvaju ugrađenu opremu. Osim toga, uz pomoć Turističke organizacije Herceg Novi obezbijeđeno je terensko vozilo koje se koristi za prevoz opreme, instruktora i od posebne je važnosti za eventualne hitne intervencije bilo koje vrste.

Milanović je naveo da su efekti otvaranja Parka već vidljivi.

„Privatne agencije iz Herceg Novog, Kotora i Tivta najavile su da će ovaj sadržaj uvrstiti u svoju ponudu za narednu godinu. Osim toga, određeni privrednici dobili su ideje za nove sadržaje koji će dopuniti ponudu, a mještani su veoma zadovoljni i spremni da podrže sve inicijative za organizaciju različitih događaja koji će za kratko vrijeme oživjeti Vrbanj“, rekao je Milanović.

Efektima rada Avanturističkog parka izuzetno su zadovoljni u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog, koja je realizovala projekat izgradnje.

Direktor Agencije Boro Lučić, kazao je da je protekli period potvrdio predviđanja da će novi sadržaji biti zamajac razvoju turizma u podorjenskom kraju.

Izgradnja Avanturističkog parka na Vrbanju dio je Interreg – IPA projekta Adriatic Canyoning koji implementira Agencija za izgradnju i razvoj u saradnji sa partnerima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

„U okviru ovog projekta na proljeće nas očekuje Orjen adventure weekend koji će dodatno afirmisati Park i ljepote hercegnovskog zaleđa“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu