fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryAvion Lufthanse prvi put sletio u Crnu Goru 

Avion Lufthanse prvi put sletio u Crnu Goru 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Avion njemačke Lufthanse prvi put je sletio u Crnu Goru, na tivatski aerodrom, što je, kako su kazali iz crnogorskih Aerodroma, dokaz stabilnosti, bezbjednsti i perspektive kompanije i države.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, smatra da dolazak Lufthanse nije samo važan za tu kompaniju, nego i za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

„Veoma sam ponosan, jer je ovo istorijski dan za Aerodrome Crne Gore i zato što je dolazak Lufthanse dokaz stabilnosti, bezbjednsti i perspektive kompanije i naše države“, rekao je Orlandić na svečanosti povodom realizacije prvog leta.

Iz Aerodroma su objasnili da je prvi let označio početak avioveze, koja će se realizovati jednom sedmično između Tivta i glavnih čvorišta Lufthanse u Njemačkoj. Planirano je da Lufthansini avioni subotom saobraćaju iz Tivta za Minhen, a nedjeljom za Frankfurt. Oba leta će se obaviti avionom tipa Airbus A319 i imaće internet ponudu na letu – Lufthansa FlyNet .

“Prodaja karata za obje linije ide izuzetno dobro, što govori o opravdanosti otvaranja tih ruta. Dugo smo pregovarali i uvjeren sam da je ovo samo početak uspješne saradnje. Nastavljamo razgovore koji će nadam se rezultirati otvaranjem novih linija”, kazao je Orlandić.

Viši direktor prodaje za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu za Lufthansa group, Petar Pullem, kazao je da prvi let predstavlja specijalan događaj za istoriju aviokompanije.

„Kako je Crna Gora važno tržište za nas, sa mnogo potencijala, Lufthansa je odlučila da uvede dva nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma, u Frankfurtu i Minhenu. Zaista smo ponosni što otvaramo vezu sa Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthansa grupe”, rekao je Pullem.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Heinrich Robert Weber, saopštio je da je veoma srećan zbog dolaska Luftanse u Crnu Goru i dodao da je to dokaz ne samo stabilnosti države u političkom smislu i njenog uspješnog koračanja ka EU, već i potencijala zemlje kao turističke destinacije.

Upravo uspostavljeni letovi će omogućiti putnicima iz Crne Gore da uživaju u prednostima bolje povezanosti u okviru sveobuhvatne, globalne mreže letova Lufthansa grupe.

Iz kompanije su kazali da još tri kompanije iz Lufthansa grupe već lete iz Crne Gore. Brussels Airlines nudi letove jednom sedmično iz Tivta za Brisel, a Eurowings za Diseldorf. Austrian Airlines leti svakog dana iz Podgorice za Beč.

Avio-kompanije iz Lufthansa grupe lete do 308 destinacija u 102 zemlje širom svijeta.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...