fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBajraktari: Novi cjenovnik Morskog dobra je pljačka

Bajraktari: Novi cjenovnik Morskog dobra je pljačka

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Novi cjenovnik Morskog dobra, koji će se primjenjivati narednih pet godina, predstavlja novu organizovanu pljačku, ocijenio je predsjednik ulcinjskog Odbora URA, Omer Bajraktari.

“I ako se ne treba čuditi nijednoj odluci koja dolazi iz Morksog dobra, ovoga puta su nadišli sebe. Takva je i odluka o novom cjenovniku koji je usvojio Upravni odbor na sjednici početkom januara”, naveo je Bajraktari u saopštenju.

On je kazao da korisnicima Morskog dobra, po raznim osnovama, novi cjenovnik nije dostupan i da se, ukoliko žele doći do njega, moraju služiti institutom o slobodnom pristupu informacijama.

“Nema veće netransparentnosti nego kriti cjenovnik od građana i preduzeća koji uredno pune budžet tog preduzeća”, rekao je Bajraktari.

On je dodao da investicija, makar u Ulcinju, nema, a i kad ih je bilo rađene su pogrešno.

“Što se samog cjenovnika tiče, on liči na neku organizovanu zakonsku pljačku, koja se teško može dovesti u vezu sa zdravim razumom. Povećanje osnovne cijene zakupa i po kvadratu za neke kategorije objekata, za po nekoliko puta, je sramno i pokazuje da ljudi koji sjede u udobnim foteljama nemaju osjećaj za realnost”, poručio je Bajraktari.

On je kazao da predstavnici Morskog dobra zaboravljaju koliko je teško zaraditi novac u privatnom sektoru.

“Nakon što je novim Zakonom o finansiranju lokalne samouprave oduzeta mogućnost vraćanja stedstava iz Morskog dobra, to direktno znači da će Opština Ulcinj izgubiti preko sedam miliona EUR u narednom petogodišnjem periodu, što je skandalozno”, smatra Bajraktari.

On je poručio da Morsko dobro u Ulcinju za 20 godina nije htjelo da napravi jedno parking mjesto za jednu barku, koje bi bilo funkcionalno makar i za jedno godišnje doba.

“A da ne govorimo kako su zarobili atraktivne lokacije na kojima se umejsto luksiznih hotela nalaze makadamski parkinzi”, zaključio je Bajraktari.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije