fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeBezbjednost i stabilnost preduslov ekonomskog razvoja

Bezbjednost i stabilnost preduslov ekonomskog razvoja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bezbjednost i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana predstavljaju glavni preduslov za kontinuirani razvoj privrede i ekonomske djelatnosti, kao i neraskidivi dio demokratskog razvoja društava, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je na konferenciji posvećenoj razvoju poslovanja u jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Beču, govorio o uticaju članstva Crne Gore u NATO-u na razvoj nacionalnih ekonomskih tokova i stabilnost i prosperitet regiona.

Bošković je na konferenciji, koja je održana pod pokroviteljstvom Mreže za razvoj poslovanja jugoistočne Evrope (SEEBDN), rekao i da je važna valorizacija nacionalnih resursa koji doprinose ostvarenju ključnih strateških ciljeva.

On je kazao da je Vlada napravila snažan iskorak otvarajući se prema poslovnoj zajednici i privredi, kroz pažljivo praćenje ekonomskih tokova i sprovođenje kvalitetne ekonomske politike na nacionalnom nivou.

Bošković je apostrofirao značaj evroatlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana u obezbjeđivanju trajnog mira i ekonomskog prosperiteta na tom prostoru.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...