fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici upozoravaju na rasprodaju imovine

Bivši radnici upozoravaju na rasprodaju imovine

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Menadžment Vektra Boke namjerava da hercegnovski hotel Plaža izdvoji iz imovine kompanije, kao i da proda dijelove imovine u Herceg Novom, čime bi povjerioci ostali bez mogućnosti naplate potraživanja, upozorili su bivši radnici tog preduzeća.

Oni su u utorak, na protestu organizovanom ispred hotela Plaža, saopštili da menadžment, nakon prodaje nekoliko nepokretnosti u Herceg Novom, namjerava da taj hotelski objekat izdvoji iz imovine preduzeća osnivanjem novog privrednog društva, piše Dan.

Oni su dodali da je, prema još nepotvrđenim informacijama, prodato zemljište na kojem se nalazio hotel Tamaris, kao i da je u planu prodaja hotela Igalo.

Predsjednik nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Vektra Boke, Đorđe Rajak, smatra da će na taj način Vektra Boka i definitivno ostati bez imovine, a povjerioci bez potraživanja.

On je podsjetio da je od prodate imovine u posljednjoj godina Vektra Boka prihodovala preko šest miliona EUR, od kojih je pet prebacila na račun firme Vektra investments, a svega milion ostavila za namirenje povjerilaca.

Rajak je saopštio da bivši radnici Vektra Boke imaju informaciju da je imovina preduzeća založena za 60 miliona EUR za zemljište i šumu u Кolašinu.

Bivši radnici su najavili da će uputiti peticiju Savjetu za privatizaciju da raskine kupoprodajni ugovor sa kompanijom Vektra Montenegro, a Vrhovnom sudu da konačno iznese stav o postupcima stečajnog upravnika, predsjednika Privrednog suda i menadžmenta preduzeća.

Bivši radnik Jovo Porobić, koji je decenijama radio u Boki, smatra da su Vektra Boka i njen vlasnik Dragan Brković napravili zločin ne samo prema radnicima, već i prema cijelom gradu.

On je dodao da je prirodno boriti se protiv zla, kao i da očekuje da će ih na narednim skupovima podržati više građana Herceg Novog.

„Zločin je počeo onog dana kada je Vektra Montenegro privatizovala Boku. To nije bila privatizacija već okupacija. Prvi njihovi potezi bili su rušilački, a zatim kriminalistički. Ovo je 11. skup bivših radnika i nećemo odustati“, poručio je Porobić.

Najčitanije