fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBlokirano korišćenje pojedinih nepokretnosti

Blokirano korišćenje pojedinih nepokretnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nepokretnosti na Svetom Stefanu i u Bečićima koje su u vlasništu britanske firme, i iza koje, prema dosadašnjoj istrazi, stoji srbijanska državljanka Olivera Ilinčić, blokirane su do okončanja postupka, zbog sumnje da je imovina stečena iz kriminalnih aktivnosti, saznaje Pobjeda.

Ilinčić je nekadašnja savjetnica Svetozara Marovića u doba kada je bio predsjednik državne zajednice Srbija i Crna Gora, a kasnije se pojavljivala kao posrednica u mnogim poslovima vezanim za ime nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednika Skupštine Crne Gore.

Viši sud je u maju, prema informacijama ista, donio rješenje kojim je određena privremena mjera obezbjeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja nepokretnostima na Svetom Stefanu i Bečićima.

Protiv Ilinčić i još šest osoba i kompanije Property investment krajem jula je Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima koji su poznati kao Krapina i Property investment.

Sud će odlučiti o tom optužnom aktu – može da ga potvrdi, vrati na dopunu istrage ili obustavi postupak.

Ilinčić i još dvije osobe i kompanija Property investmet terete se za prevaru na organizovan način, dok se ostalim okrivljenima stavlja na teret zloupotreba položaja na organizovan način.

Ilinčić se tereti da je bila dio grupe koju je oformio Marović, koji je priznao učešće u više korupcionaških afera u metropoli turizma i za to je osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora.

Za Ilinčić je raspisana međunarodna potjernica.

Navodi iz istrage ukazuju da je ona sa Marovićevom grupom nezakonito došla do vrijedne imovine u blizini Svetog Stefana, a u tim poslovima opština je oštećena jer su prihvatali neispravne ponude na tenderu.

Ilinčić se, kako ukazuju nalazi iz istrage, preko kompanije Property investment zaduživala kod banaka i kupovala nekretnine od mještana nadomak Svetog Stefana.

Grupa je, kako se osnovano sumnja, varala banke i porodice od kojih je uzela nekretnine. Ključnu ulogu imalo je preduzeće Property investment preko kojeg su se zaključivali kupoprodajni ugovori.

Ilinčić bila je glavna menadžerka u podgoričkoj firmi Property investment, koja se pominje u brojnim budvanskim aferama. Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, Property investment osnovala je of šor kompanija sa Britanskih Djevičanskih ostrva Blunt Internacional INC

Najčitanije