fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBrković ostaje vlasnik Vektre Montenegro

Brković ostaje vlasnik Vektre Montenegro

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija je poništilo rješenje Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) kojim je ljetos kao vlasnik Vektre Montenegro umjesto Dragana Brkovića upisana švajcarska NLB Interfinanz banka, potvrdio je član borda te kompanije, Milić Popović.

On je Pobjedi kazao i da je vijeće Privrednog suda usvojilo prigovor Brkovića i ukinulo rješenje tog suda kojim je odbijen njegov zahtjev za otklanjanje nepravilnosti u postupku sprovođenja izvršenja kojim je NLB-u dodijeljeno vlasništvo nad kompanijom.

Vijeće je naložilo da sud u ponovljenom postupku ponovo razmatra Brkovićev prigovor i utvrdi da li je javni izvršitelj pravilno sproveo postupak javnog nadmetanja i prodaje udjela u kompaniji.

Prema podacima sa CRPS-a, javni izvršitelj Aleksandra Tomković-Vukoslavčević je još prije dvije godine donijela rješenje o izvršenju kojim je određena pljenidba, procjena i prodaja udjela Brkovića u Vektri Montenegro.

U rješenju CRPS-a od 24. jula, koje je Ministarstvo finansija poništilo, kao osnivač je umjesto Brkovića bila upisana NLB Interfinanz u likvidaciji, dok je za izvršnog direktora bio imenovan Vladan Tekić, zaposlen u beogradskoj faktoring kompaniji NLB grupe, koji je i likvidacioni upravnik NLB Interfinanz iz Beograda.

Pred Privrednim sudom se treći put odlaže ročište za ispitivanje razloga za uvođenje stečaja u tu kompaniju po zahtjevu NLB-a zbog duga od 60 miliona EUR.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...