fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCBCG nagrađuje najbolje radove iz oblasti bankarstva

CBCG nagrađuje najbolje radove iz oblasti bankarstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka (CBCG) raspisala je konkurs za dodjelu godišnje nagrade te institucije u cilju stimulisanja naučne misli i afirmacije mladog i stručnog kadra u Crnoj Gori.

CBCG, povodom obilježavanja 11. aprila – Dana Centralne banke, dodjeljuje godišnju nagradu za kategorije najboljeg diplomskog, magistarskog i doktorskog rada iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije.

Novčani iznos godišnje nagrade CBCG za ovu godinu, po kategorijama iznosi dvije hiljade EUR za diplomski rad, tri hiljade EUR za magistarski i četiri hiljade EUR za doktorski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj godini odbranili diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori.

Zaposleni i članovi Savjeta CBCG nemaju pravo učešća na konkursu za dodjelu godišnje nagrade.

Radovi se dostavljaju CBCG, neposredno ili poštom na njenu adresu, najkasnije do 20. februara u papirnoj i elektronskoj formi (CD).

Uz radove, učesnici su dužni da pored prijave, dostave ovjerenu kopiju diplome odnosno uvjerenja o stečenom akademskom stepenu, biografske podatke i kopiju biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu.

Najbolje radove bira komisija koju imenuje guverner CBCG.

Komisija može odlučiti da ne dodijeli godišnju nagradu za pojedinu kategoriju, ukoliko prijavljeni radovi ne zadovolje kriterijume kvaliteta.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije