fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryCGES isplatio 6,7 miliona malim akcionarima

CGES isplatio 6,7 miliona malim akcionarima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) uplatio je dividendu svim preostalim manjinskim akcionarima te kompanije, u ukupnom neto iznosu od oko 6,7 miliona EUR.

Kako pišu Vijesti, ta državna firma je 31. decembra prošle godine uplatila samo većinskom vlasniku, Vladi, 8,13 miliona EUR po osnovu 55 odsto akcija, nakon što je Skupština akcionara istog dana donijela odluka o raspodjeli bruto dobiti u iznosu od 16,25 miliona ili 14,87 miliona u neto iznosu.

Taj novac Vlada je odmah preusmjerila na račun Elektroprivrede (EPCG) kako bi se poravnalo potraživanje iz dugogodišnjeg sudskog spora i pravosnažnih odluka u korist EPCG, nastalih zbog spornog povlačenja električne energije od CGES-a u korist Kombinata aluminijuma (KAP) prije više od pet godina.

Manjinski akcionari CGES-a, koji su sa zakašnjem saznali za tu isplatu novca u korist države i ispunjavanja ranijih obaveza njihove kompanije prema EPCG, tvrdili su da su diskiminisani u odnosu na Vladu, kao vlasnika kompanije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije