fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCKB povećala kapital

CKB povećala kapital

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) uvećala je kapital po osnovu emisije akcija radi prodaje postojećim akcionarima po osnovu prava preče kupovine, u količini od 88,01 hiljadu dionica.

“Nakon sprovedene emisije, ukupna kapitalna vrijednost CKB-a iznosi 181,88 miliona EUR”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Montenegroberze.

Ukupan broj akcija iznosi 355,72 hiljade, a nominalna vrijednost po akciji je 511,29 EUR.

CKB je sprovela postupak emisije akcija postojećem akcionaru kako bi realizovala kupovinu većinskog paketa Societe Generale banke Montenegro.

Na sjednici Skupštine akcionara, koja je održana krajem maja, odlučeno je da se ponudi kupovina 88,01 hiljada akcija, čija je nominalna vrijednost 511,29 EUR po dionici.

Iz CKB-a su ranije saopštili da se postupak emisije akcija sprovodi u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala i pravilima o načinu evidentiranja zatvorenih ponuda hartija od vrijednosti u slučajevima kada se ne emituje putem javne ponude i/ili se ne uključuju u trgovanje.

CKB, crnogorska podružnica OTP banke, potpisala je krajem februara ugovor o kupovini 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale banke za 40,46 miliona EUR.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, CKB je u 100-odstotnom vlasništvu mađarske OTP banke.

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...