fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora među 40 najljepših država u svijetu

Crna Gora među 40 najljepših država u svijetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prestižni časopis za putovanja, Conde Nast Traveler, uvrstio je Crnu Goru među 40 najljepših zemalja u svijetu.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da su se osim Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, na listi našli i Novi Zeland, Kostarika, Australija, Kenija, Tajland, Japan, Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška i Švajcarska.

“Među naljepšim državama u svijetu su i Mauricijus, Španija, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Kipar, Venecuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, Sjedinjene Američke Države (SAD), Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija”, navodi se u saopštenju.

Autori članka složili su se sa riječima engleskog pjesnika Georgea Gordona Byrona koji je Crnu Goru opisao kao „najljepši susret zemlje i mora“.

“Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora i zainteresovanima savjetovali da bi trebalo da požure i posjete je prije nego svi požele da tamo otputuju”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije