fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora napravila suštinske razvojne iskorake

Crna Gora napravila suštinske razvojne iskorake

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u prethodnom periodu napravila suštinske razvojne iskorake, saopštio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović i dodao da u narednom periodu prioritet ostaje održavanje tempa rasta.

Đukanović se danas sastao sa prvim potpredsjednikom EBRD-a, Jurgenom Rigterinkom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori i saopštio da je zadovoljan kvalitetnom saradnjom sa tom institucijom.

„Preko 60 projekata u oblasti energetike, infrastrukture, finansija, kao i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća, vrijednih oko 570 miliona EUR, koje je finansirala EBRD, dali su snažan doprinos ubrzanom ekonomskom rastu, jednom od ključnih prioriteta državne politike i podizanja kvaliteta života građana“, dodao je Đukanović.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, ukazujući na značaj do sada sprovedenih reformi na sam rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekao da u narednom periodu prioritet ostaje održavanje tempa rasta.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije