fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski bankarski sistem stabilan i osnažen 

Crnogorski bankarski sistem stabilan i osnažen 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski bankarski sistem je stabilan i osnažen, ocijenio je guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Judy Rising Reinke, i upoznao je sa stanjem u Atlas banci i aktivnostima koje preduzima privremena uprava.

Žugić je predstavio osnovne makroekonomske podatke i stanje u bankarskom sektoru, kao i aktivnosti koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja regulatornog okvira i supervizorskih kapaciteta i unaprjeđenja mehanizama za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Iz CBCG je saopšteno da su sastanku prisustvovali osnivač i direktor Adižes Instituta iz Santa Barbare (SAD), Isak Adižeš i zamjenik šefa političko-ekonomske sekcije u američkoj Ambasadi, Kyle Hatcher.

„Sagovornici su kazali da su spremni da pruže doprinos jačanju veza između Crne Gore i SAD-a, posebno u oblasti ekonomije. Preduzetništvo i mali biznis prepoznate su kao oblasti u kojima bi SAD mogle pružiti podršku Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije