fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski turizam u punom zamahu

Crnogorski turizam u punom zamahu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski turizam je u punom zamahu što potvrđuju hiljade sezonskih i stalnih radnih mjesta, dok je Vlada posvećena namjeri da turizam ostvari puni doprinos na dobrobit građana i crnogorske ekonomije, saopštio je premijer Duško Marković.

On je, u Skupštini tokom Premijerskog sata, kazao da Crna Gora više nije turistička destinacija od mjesec ili mjesec i po.

„Crna Gora više ne čeka talas turista od 15. jula do 15. avguista, već sezona traje skoro deset mjeseci. To je kvalitet“, rekao je Marković odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Miloša Nikolića.

On je naveo da je siva ekonomija u turizmu prisutna, ali da je to izazov kojim se Vlada bavi.

„Borba protiv sive ekonomije je efikasnija, jer imamo bolje rezultate kada je u pitanju prijavljivanje gostiju“, dodao je Marković.

On je saopštio da se visokoplatežni gosti ne mogu dočekati bez hotela koji ispunjavaju najviše svjetske standarde, kao i adekvatne infrastrukturne povezanosti.

„Uspjeh ne dolazi sam. Iza svega stoji naporan rad Vlade da infrastrukturu i smještajne kapacitete dovede do nivoa koji će zadovoljiti visoke kriterijume emitivnih tržišta“, rekao je Marković.

On je podsjetio da je Crna Gora 2006. godine imala 31 hotel visoke kategorije, od čega dva sa pet zvjezdica, dok ih danas ima 171, među kojima 19 sa pet zvjezdica.

„U posljednje dvije godine izgrađeno je 35 objekata visoke kategorije, dok je od 2016. godine u razvojne projekte na primorju uloženo preko pola milijarde EUR“, kazao je Marković.

On je dodao da je u prva četiri mjeseca u Crnoj Gori, prema preliminarnim podacima za kolektivni i privatni smještaj, regostrovano više od milion noćenja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...