fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnu Goru košta politika Vlade i DPS-a

Crnu Goru košta politika Vlade i DPS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković izrekao je neistinu da, uprkos insistiranju, nije imao priliku da sa prethodnom vlašću u Kotoru razgovara o važnim pitanjima, što je navodno koštalo taj grad i Crnu Goru, saopštio je član Predsjedništva Demokrata, Vladimir Jokić.

On je, u otvorenom pismu Markoviću, kazao da je ono što košta Crnu Goru i Kotor politika Demokratske partije socijalista (DPS) i Vlade.

“Zapitajte se zašto ste, tokom posjete Kotoru u ponedjeljak, jedino imali priliku da obiđete gradilište hotela Vrmac, u čijoj rekonstrukciji ni Opština, ni Vlada ni na koji način ne učestvuju. Zato gospodine Markoviću što sve ostalo u čemu Vlada učestvuje u Kotoru izgleda kao ruina, a gradi se poput Skadra na Bojani”, naveo je Jokić u otvorenom pismu upućenom premijeru.

Jokić je kazao da je tokom dvije i po godine, koliko je on bio na čelu Opštine Kotor, Marković dobio nebrojano dopisa iz te lokalne samouprave, po različitim pitanjima.

“Ni na jedan od tih dopisa nikada nijeste odgovorili. Kada ste dva puta u tom periodu bili u Kotoru, nijeste se najavili, ni posjetili bilo koga iz lokalne samouprave”, dodao je Jokić.

On je saopštio da je Marković jedini put predložio sastanak povodom dana Opštine Kotor, kada ga je pozvao da dođe u Podgoricu, da mu u kabinetu premijera, čestita taj praznik.

“Imajući u vidu milenijumsku istoriju Kotora, ići na noge u Podgoricu da se prime čestitke za dan Kotora bilo bi degradiranje istorije grada na račun Vlade, a to sebi nikada ne bih dozvolio. Nema ničega što je vrijedno dostojanstva grada Kotora. Na kraju, pitanje je manira i lijepog vaspitanja da slavljeniku čestitate u njegovoj kući”, naveo je Jokić.

On je tražio od Markovića da, umjesto što obećava desetine miliona EUR investicija u Kotoru, odgovori na pitanje zašto se nije fotografisao pored sportske hale koja je trebalo da bude završena 17. maja 2011. godine.

“Zašto tu nijeste objasnili građanima Kotora kako radovi kasne osam godina i kako su preostale obaveze Vlade u ovoj investiciji 2,5 miliona EUR, a opštine 100 hiljada EUR”, pitao je Jokić.

On je Markovića pitao i zašto se nije fotografisao pored zatvorenog bazena „Nikša Bućin“, čiju rekonstrukciju realizuje Vladina Direkcija za javne radove, i zašto tu nije objasnio građanima Kotora zašto zatvoreni bazen nije u upotrebi iako je trebalo da bude rekonstruisan 2017. godine.

“Zašto se nijeste fotografisali ispred naselja u Kostanjici, kada se već nijeste nijednom udostojili da pomognete u odbrani UNESO statusa? Ko je i kada govorio neistinu o tome da počinje gradnja žičare Kotor-Njeguši, Vlade DPS-a 2008, 2009, 2012, 2016, 2017-te ili vi u ponedjeljak”, pitao je Jokić.

On je Markoviću postavio pitanje zašto je u junu prekršio Ustav i zakone Crne Gore, srušio njen ustavno-pravni poredak i cjelokupnu Vladu stavio u službu opštinskog odbora DPS-a Kotor.

“Zašto ste cenzurisali građane Kotora i nijeste ispunili zakonsku obavezu da raspustite Skupštinu Opštine i raspišete vanredne lokalne izbore? Čega vas je strah”, pitao je Jokić.

On smatra da je jasna namjera Markovića da pojavljivanjem pošalje poruku da je nezakonito preuzimanje vlasti u Kotoru pod njegovim pokroviteljstvom.

Najčitanije