fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDali saglasnost na tekst Ugovora između Kineske razvojne banke i IRF

Dali saglasnost na tekst Ugovora između Kineske razvojne banke i IRF

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je usvojila Informaciju o predlogu Ugovora o dugoročnom zajmu od 19 miliona EUR između Kineske razvojne banke i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Crne Gore i dala saglasnost na tekst Ugovora.

Kako je saopšteno iz Vladine službe za odnose sa javnošću, 19 miliona EUR biće usmjereno preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima, a taj novac namijenjen je za podršku likvidnosti crnogorske privrede – klijenata IRF-a.

Vlada je usvojila Informaciju o predlozima ugovora koji se realizuju u okviru druge faze „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama”.

Navodi se da je Vlada prihvatila Ugovor o pružanju konsultantskih usluga za projekat „Razvoj softvera za proračun energetskih karakteristika zgrada” i Aneks Ugovora o izvođenju radova na objektima iz klastera V, kojim se rok za završetak radova na Zavodu Komanski most, zbog objektivnih razloga, produžava sa 150 na 210 dana.

Realizacijom „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama – faza II“ obuhvaćena je primjena mjera na odabranim obrazovnim i socijalnim ustanovama i administrativnim objektima.

Kako je saopšteno, realizacijom su obuhvaćeni i nabavka softvera za proračun energetskih karakteristika zgrada, uspostavljanje sistema za monitoring potrošnje energije i za energetski menadžment.

Za implementaciju Programa obezbijeđeno je 20 miliona EUR iz kredita KfW banke i donacija od 2,7 miliona, a vrijednost ugovorenih i izvedenih radova na objektima iz druge faze je 11,6 miliona EUR.

Najčitanije