fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDalje poboljšavati upravljanje javnim finansijama

Dalje poboljšavati upravljanje javnim finansijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U narednom periodu potrebno je dalje poboljšavanje upravljanja javnim finansijama, ključnim u oblasti reforme javne uprave, kao i unaprjeđenje odgovornosti, efikasnosti i djelotvornosti u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Ministar finansija Darko Radunović je na sastanku sa novoimenovanom stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Danielom Gašparikovom, kazao da Ministarstvo i UNDP uspješno sarađuju na nizu aktivnosti u okviru projekta Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva je saopšteno da projekat podržava Slovačka.

Radunović je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i dodao da će uz pomoć UNDP-a krenuti u implementaciju i drugih projekata i da je podrška UNDP-a od velikog značaja za Crnu Goru.

Takođe, Radunović je kazao da je važna finansijska podrška Ministarstva finansija Slovačke kroz tehničku podršku UNDP, sa ciljem unaprjeđenja informacionog sistema za nadzor priređivača igara na sreću.

Tokom razgovora, naglašena je potreba za daljim poboljšanjem upravljanja javnim finansijama kao jedne od ključnih oblasti reforme javne uprave, kao i unaprjeđenju odgovornosti, efikasnosti i djelotvornosti u upravljanju javnim finansijama.

„Ovo su preduslovi za ispunjenje kriterijuma za pridruživanje EU i dostizanje međunarodnih standarda“, istakla je Gašparikova.

Sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja uspješna, te da postoji prostor za njeno dodatno unaprjeđenje i dogovoren je nastavak intenzivne komunikacije u planiranju predstojećih aktivnosti i budućih zajedničkih inicijativa.

Najčitanije