fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDamjanović: Model budžetske podrške mHe prevaziđen

Damjanović: Model budžetske podrške mHe prevaziđen

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Model budžetske podrške za male hidroelektrane (mHE) prevaziđen je, jer stvara troškove građanima i državnoj kasi, zbog čega bi ga trebalo zaustaviti, saopštio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović na Parlamentarnom plenumu Energetske zajednice (EZ) u Kišnjevu u Moldaviji.

On je potencirao i činjenicu da je, u skladu sa prihvaćenim pravilima EU, odnosno EZ, ostalo još svega godinu za rad još neremontovane Termoelektrane u Pljevljima.

„U tom cilju mora se ubrzati proces ekologizacije Termoelektrane ispuniti standardi koji se tiču ekološke zaštite, imajući u vidu mogućnost sankcija ukoliko se proces remontovanja ne uradi blagovremeno, kao i činjenicu da je tek nedavno na tenderu odabrana kineska kompanija koja treba da radi ovaj projekat“, rekao je Damjanović.

On je, u funkciji člana plenuma, učestvovao na Parlamentarnom plenumu EZ, koji je danas održan u Kišnjevu.

Damjanović je bio zvanični izvjestilac Parlamentarnog plenuma na temu budućnosti energetske efikasnosti u EZ, i u okviru prve tačke podnio izvještaj.

U radu parlamentarnog plenuma učestvovali su njegovi članovi, poslanici država članica EZ, kao i predstavnici partnerskih organizacija Njemačkog društva za tehničku saradnju (GIZ) i regionalnih škola političkih studija.

Najčitanije