fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDani otvorenih vrata u Bijeloj i Tivtu

Dani otvorenih vrata u Bijeloj i Tivtu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konzorcijum kojeg čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i Damen, kompanija koja se bavi gradnjom brodova i superjahti, pokreće program za regrutaciju kandidata u brodogradnji i remont jahti, koji će raditi u brodogradilištu u Bijeloj.

Iz Porto Montenegra je saopšteno da će zainteresovani kandidati na Danima otvorenih vrata, sjutra u Bijeloj i u četvrtak u Tivtu, imati priliku da upoznaju članove rukovodećeg tima i razgovaraju sa njima o kompaniji, njenim planovima i mogućnostima zapošljavanja.

Kandidati, kako je objašnjeno, treba da ponesu nekoliko primjeraka poslovne biografije.

Kompanije će regrutovati širok spektar kvalifikovanih radnika – za farbanje jahti, mehaničare, cjevarske radnike, inženjere za servisiranje motora, stolare, elektroničare inženjere održavanja, specijaliste za dokovanja i transport, supervizore i metalske radnike, a ostaju otvorene i za upoznavanje kandidata drugih profesionalnih zanimanja.

Menadžerka za ljudske resurse u Porto Montenegru, Sandra Kapičić, kazala je da konzorcijum traži kandidate koji će podijeliti njihovu strast i zalaganje za transformaciju bivšeg Jadranskog brodogradilišta Bijela u novi servis za održavanje i remont jahti i megajahti.

„Tražimo vrijedne ljude pune entuzijazma, koji njeguju timski rad neophodan da brodogradilište krene u novi, uspješan period postojanja. Spremnost i sposobnost učenja i želja da se postigne maksimum u svojoj profesiji važan su dio ove priče, jer je to i suština uspjeha jahting industrije“, rekla je Kapičić.

Benefiti za crnogorsku privredu biti značajni, jer se očekuje da će se preko 300 ljudi ponovo zaposliti u industriji brodogradnje.

Iz kompanije je objašnjeno da Bijela, odnosno Herceg Novi i Boka Kotorska su istorijska postojbina tog industrijskog sektora u Crnoj Gori, a sa ovim projektom region će opet pružati priznate usluge te vrste čitavom mediteranskom pomorskom tržištu.

„Zajedničko preduzeće radi na zapošljavanju početne radne snage za učestvovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekat, i za mogući rani početak preliminarnih operacija – pružanje određenih usluga brodogradilišta na sadašnjem zapadnom krilu, dok će se na istočnom dijelu odvijati sanacija bodova i jahti“, navodi se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije