fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDividenda 11 centi po akciji

Dividenda 11 centi po akciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Zetatransa usvojili su na današnjoj Skupštini odluku o isplati dividende od 11 centa bruto po akciji.

„Skupština akcionara je odlučila da se ukupna dobit preduzeća za prošlu godinu od 932,29 hiljada EUR i akumulirana dobit iz prethodnih godina od 10,31 hiljadu EUR rasporedi tako što će se 904,3 hiljade EUR podijeliti kroz dividende akcionarima, što iznosi 11 centi bruto za akciju”, navodi se u saopštenju kompanije.

Akcionari su odlučili da iznos od 38,3 hiljade ostane neraspoređen.

Dividenda će se isplaćivati od 26. avgusta prenosom pripadajućeg iznosa na račune akcionara, prema spisku dioničara iz Centralne depozitarne agencije (CDA) na današnji dan.

„Akcionarima, preduzećima i građanima van Crne Gore, dividende će se isplaćivati po nalogu i instrukcijama akcionara, građana ili ovlašćenih osoba u preduzeću“, kazali su iz Zetatransa, koja je članica Intereuropa grupe.

Na Skupštini akcionara je usvojen i izvještaj kompanije za prošlu godinu, kao i izvještaj revizorske kuće Deloitte o reviziji finansijskih izvještaja, koji je dao mišljenje, bez rezervi, da oni prikazuju istinito i objektivno finansijsko stanje kompanije kao i rezultate poslovanja, i tokove gotovine za prošlu godinu.

„Za revizora za ovu poslovnu godinu imenovana je revizorska kuća Ernst & Younfg Montenegro iz Podgorice“, precizirali su iz Zetatransa.

Skupština je, kako se dodaje, izabrala za članove Odbora direktora šefa pravne službe u koncernu Intereuropa, Matjaža Ujčiča, produktivnog vođu za avio promet u Intereuropi Dalibora Stojanova i direktora sektora za finansije u Intereuropi Mihu Romiha.

Ujčič je izabran za predsjednika Odbora direktora.

Najčitanije