fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDobri rezultati kompanija podigli indekse

Dobri rezultati kompanija podigli indekse

Njujork, (MINA-BUSINESS) – S&P 500 indeks na Vol stritu u petak je oslabio, zbog straha ulagača od posljedica trgovinskog rata između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine i rasta kamata, dok je Dow Jones ojačao zahvaljujući skoku cijene dionice Procter & Gamblea.

S&P 500 oslabio je jedan odsto na 2.767,78 bodova dok je Dow Jones porastao 0,8 odsto na 25.571,14 poena. Nasdaq je bio najveći dobitnik skočivši jedan odsto na 7.559,77 bodova.

Rezultati American Express-a, Pay Pal-a i Procter & Gamblea nadmašili su očekivanja Vol strita što je oraspoložilo investiture, prenosi SEEbiz.

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde USD, 9,2 odsto veće nego u istom prošlogodišnjem periodu, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američke ekonomije podstakao potrošnju putem kreditnih kartica.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvještaju, neto dobit American Express-a u trećem tromjesečju dostigla je 1,65 milijardi USD, dok je u istom prošlogodišnjem period iznosila 1,36 milijardi USD.

Američki div robe široke potrošnje Procter & Gamble u petak je objavio rast tromjesečnedobiti i prihoda na godišnjem nivou, zahvaljujući snažnoj potražnji za kozmetičkim proizvodima i sredstvima za čišćenje.

Neto dobit u tromjesečju zaključno s 30. septembrom iznosila je 3,2 milijarde USD i bila je 12,3 pODsto viša u odnosu na uporedni period.

Platforma za on-lajn plaćanja PayPal je u trećem kvartalu povećala dobit i prihode, uz izrazitiji rast broja novih aktivnih računa.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije