fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDodijeljeno još 110 vaučera

Dodijeljeno još 110 vaučera

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, uručio je danas 110 vaučera predstavnicima ciljnih grupa sa liste čekanja u projektu Hiljadu plus i najavio da postoji mogućnost da bude još dodjela.

On je kazao da je u trećoj dodjeli u okviru treće faze projekta uručeno ukupno 110 vaučera i to 45 zaposlenima u javnom sektoru, 34 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 31 ostalim korisnicima.

“U prethodna dva kruga projekta preko 800 porodica u Crnoj Gori je riješilo stambeno pitanje. To je skoro 2,2 hiljade građana. Nadamo se da će i u ovom krugu 400 porodica riješiti stambeno pitanje“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

foto: MINA

On je zamolio banke da ubrzaju administraciju u vezi rješavanja izdavanja kredita kako bi eventualno još neki građani bili u prilici da dobiju vaučer i riješe stambeno pitanje.

„Mi imamo fiksiran fond od 20 miliona EUR i u zavisnosti od toga kako se kreće broj sklopljenih ugovora o kreditu sa bankama i iznos sredstava, možemo da izađemo u susret i još nekome“, objasnio je Radulović.

On je rekao da je u projektu zabilježeno ogromno interesovanje građana i da je bilo blizu 1,1 hiljadu aplikanata.

„Mi nemamo sredstva da izađemo u susret svima, ali smo do ozbiljnog nivoa doveli pregovore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) u vezi nastavka projekta“, kazao je Radulović.

Predstavnici Ministarstva su, kako je saopštio, uspjeli da ubijede kolege u Vladi da u budžetu za narednu godinu obezbijede participaciju za nastavak projekta.

Kroz prethodne dvije dodjele u okviru treće faze ukupno je uručeno 360 vaučera.

Radulović je kazao da je Vlada uspjela da obezbijedi zaista spektakularne uslove.

„Fiksna kamatna stopa je 2,99 odsto na 20 godina. Troškove obrade smo smanjili preko tri puta, a troškove notara 50 odsto“, precizirao je Radulović.

Vrijednost projekta je 20 miliona EUR. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom CEB-a, dok sa deset miliona participiraju komercijalne banke.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije