fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDodjeljuju sredstva za unaprjeđenje konkurentnosti privrede

Dodjeljuju sredstva za unaprjeđenje konkurentnosti privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije objavilo je oglas za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unaprjeđenje konkurentosti privrede za ovu godinu, kojim je predviđeno sprovođenje šest programskih linija finansijske i dvije nefinansijske podrške.

Programom su, kako se navodi u javnom pozivu, obuhvaćene i dvije programske linije, koje će se uporedo promovisati i sprovoditi.

“Ministarstvo ekonomije poziva domaća i strana preduzeća, postojeće i potencijalne preduzetnike, zanatlije i klastere da se prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za Program za unaprjeđenje konkurentosti privrede, odnosno za programske linije”, navodi se u pozivu.

Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa za unaprjeđenje konkurentnosti privrede je 1,64 miliona EUR, dok su pojedinačni iznosi, kao i način i dinamika dodjele podrške definisani pojedinačnim programskim linijama.

Budžet programske linije za unaprjeđenje inovativnosti iznosi 50 hiljada EUR, a za uvođenje međunarodnih standarda 140 hiljada EUR. Obje linije su otvorene do 30. septembra.

Programska linija za modernizaciju prerađivačke industrije, čiji je budžet 150 hiljada EUR, otvorena je do 10. decembra. Programska linija za razvoj klastera sa budžetom od 150 hiljada EUR, otvorena je do 2. septembra.

Programska linija za podsticaj direktnih investicija, sa budžetom od 1,05 miliona EUR, otvorena je do 30. septembra.

Programska linija za razvoj zanatstva, sa budžetom od 50 hiljada EUR, otvorena je do 1. decembra, za pružanje mentoring usluga sa budžetom od 35 hiljada EUR do 17. maja, a za razvoj preduzetništva od 15 hiljada otvoren je do 30. aprila.

Svaka programska linija jasno definiše potrebnu dokumentaciju, opštu i specifičnu, koju je neophodno priložiti. Popunjeni prijavni formular ili zahtjevi, sa pratećom dokumentacijom predaju se na arhivu Ministarstva ekonomije ili preporučenom poštom na adresu Ministarstva.

Na koverat je potrebno ispisati puni naziv i adresu podnosioca prijave, naziv programske linije u okviru koje se aplicira, a u slučaju dostave poštom mora se nalaziti i vidljivi datum i vrijeme predaje pošiljke u poslovnici Pošte.

Dokumentacija podnijeta po javnom pozivu se ne vraća.

Proceduru prijave, neophodnu dokumentaciju, ocjenjivanje prijava i sve ostale relevantne informacije za svaku programsku liniju, Ministarstvo objavljuje na web stranici www.mek.gov.me.

Najčitanije