fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovoreni osnovni elementi projekta

Dogovoreni osnovni elementi projekta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Osnovni elementi tematskog projekta pod nazivom Due Mari, čiji je cilj izrada interaktivnog sajta koji će promovisati turističku ponudu Crne Gore, Albanije i italijanskih regija Pulja i Moliza, dogovoreni su na radnom sastanku projektnih timova u Tirani.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je na sastanku za projekat, koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje IPA CBC Crna Gora – Italija – Albanija, isplanirana i primjena osnovnih elemenata, dok su saradnici upoznati su sa ulogama u predstojećoj saradnji.

Oni su dodali da je cilj projekta izrada interaktivnog sajta za promociju turističke ponude tri države kroz zajedničku platformu, na kojoj će biti označeno od 300 do 500 lokaliteta od posebne kulturne, istorijske i druge važnosti za Crnu Goru.

„Kroz projekat je planirano i kreiranje novih turističkih kulturnih ruta koje će povezivati tri regije i to na temu religijskog turizma, UNESCO lokaliteta i kulturne baštine“, objašnjeno je iz Ministarstva.

Dio projektnih aktivnosti tiče se i izrade sajta Nacionalne turističke organizacije (NTO), na kojem će interaktivna platforma biti smještena nakon završetka projekta, kako bi se obezbijedila njena održivost.

Generalni direktor Direktorata za praćenje turističkih tokova i prometa u Ministarstvu turizma, Armend Milla, smatra da će projekat znatno doprinijeti vidljivosti turističke ponude na cijelom području projekta, ne samo u Crnoj Gori.

„Takođe, razmjena iskustava između projektnih partnera i poboljšanje saradnje biće dodatan benefit projekta“, rekao je Milla.

Projektom su predviđene i marketing aktivnosti projekta na značajnim turističkim sajmovima i u medijima.

Predviđeno trajanje projekta, čiji su partneri Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO, je tri godine. Ministarstvo kulture je pridruženi partner.

Vodeći partner je Ministarstvo turizma i životne sredine Albanije, a u projektu učestvuju i predstavnici lokalne vlasti italijanskih regija Pulja i Molize.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...