fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeDržava bi mogla da prikupi do 100 miliona EUR

Država bi mogla da prikupi do 100 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Emisija državnih obveznica, koja je planirana sjutra i u utorak, trebalo bi da bude uspješna, saopštio je direktor sektora finansijskih tržišta u Hipotekarnoj banci, Gojko Maksimović i dodao da bi država mogla da prikupi od 80 do 100 miliona EUR.

„Očekujem da emisija obveznica bude uspješna, odnosno da će država na prvoj aukciji za ovu godinu prikupiti sredstva u iznosu od oko 80 do 100 miliona EUR, što će predstavljati do sada najuspješniju primarnu prodaju na crnogorskom tržištu kapitala”, kazao je Maksimović agenciji Mina-business.

foto: privatna arhiva

On je rekao da, prema informacijama sa tržišta, veće intersovanje vlada za duži rok dospijeća.

„Pretpostavljam da će se planirana emisija od 50 miliona na period od sedam godina sjutra u potpunosti realizovati. Sa druge strane, mislim da će i participacija sektora stanovništva kao kupaca navedene hartije biti značajno veća u odnosu na prethodne emisije”, naveo je Maksimović.

Na Montenegroberzi će sjutra i u utorak biti održana aukcija za prodaju državnih obveznica, vrijednih 190 miliona EUR, u cilju obezbjeđivanja novca za finansiranje budžeta.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije